top of page

Joëlle Dewinter & Ischa Mestdagh. project 21

datum. 29.01 - 13.03.2022

locatie. antwerpen - remy - westkaai 71 / kattendijkdok - te bezichtigen tijdens de kantooruren

type. fotografie

foto. kristof burm

cataloog en prijzen. klik hier Joëlle Dewinter  - Ischa Mestdagh

RW expo I&J FB cover.jpg

JOËLLE DEWINTER

Vreemde voorwerpen verwijzen naar disfunctionele mensen. Joëlle toont alledaagse objecten die zowel een relatie met zichzelf op zichzelf hebben, als dat ze zich verhouden tot elkaar. Inspiratie haalde ze bij de Japanse levenswijze Wabi Sabi die de kracht van imperfectie en onvolmaaktheid centraal stelt. Ze maakt een keuze voor een esthetiserende beeldtaal met extra aandacht voor licht en compositie.

 

ISCHA MESTDAGH

Zijn project West-Belgique is ontstaan uit een fascinatie voor het esthetische aspect van typische West-Amerikaanse landschapstaferelen. De tentoon gestelde beelden zijn analoog vastgelegd om een tijdloze en consequente sfeer te creëren. Ischa kijkt en fotografeert wanneer hij alleen is en volledig in rust. Hij probeert dat gevoel te vertalen in zijn werk. Tijdens de opnames zoekt hij naar repetitieve eenvoud. 

 

U bent van harte welkom op de tentoonstelling van fotografen Ischa Mestdagh en Joëlle Dewinter  

Openingweekend

ZA 29 januari van 17u tot 21u

Artland - Brunch aan het water

ZO 30 oktober van 11u tot 18u 

Kijkdagen

ZO 13 februari van 14u tot 18u

Finissage 

ZO 13 maart van 14u tot 18u

 

Tot 13 maart kan je de tentoonstelling ook bezichtigen tijdens de kantooruren. Of wandel gewoon even langs want je kan de tentoonstellingsruimte elke dag van buitenuit bewonderen.

IMG_1954.jpg
D35BA666-7954-4577-B3AC-66E3951BF48F.jpg
0350AB05-C86D-4E59-9549-670F52E07BD6.jpg
Schermafbeelding 2022-01-15 om 16.31.34.png
Schermafbeelding 2022-01-15 om 16.31.24.png

We koppelen de tentoonstelling van Ischa en Joëlle aan de website creativeinsolitude.com 

Omdat het geen eenvoudige tijden zijn om jong te zijn. De coronacrisis valt kinderen, tieners en studenten zwaar.

Gebeten door het idee om jongeren een creatieve stem te geven in deze moeilijke periode, zet Zoë Demoustier CREATIVE in SOLITUDE op poten. Een platform voor jongeren en hun creatieve uitlatingen.

Wij geloven als geen ander in de kracht van creatie en waren bijzonder gegrepen door het signaal dat CREATIVE in SOLITUDE uitzendt. We besloten de crowdfunding en het verdere project mee te ondersteunen.

 

We dragen dit project een warm hart toe en zetten er ook in het nieuwe jaar graag onze schouders onder.

Hoe? Door jongeren te inspireren én ondersteunen in hun creatieve escapades en CREATIVE in SOLITUDE laten groeien tot een creatief netwerk van én voor jongeren. We blijven Zoë’s inspirerend initiatief verder voeden met jongerententoonstellingen, bezichtigingen van scholen, workshop tijdens de krokusvakantie, …

Zoe haar droom is om er een boek en tentoonstelling van te maken, als reactie op deze tijd.

 

Het basisidee? Jongeren inspireren en motiveren zodat ook zij in deze bijzondere tijd ademruimte vinden.

Benieuwd en enthousiast? Bekijk alles op www.creativeinsolitude.com

TENTOONSTELLINGEN EN WORKSHOPS

Werken die reeds op de website van CREATIVE in SOLITUDE zijn geplaatst zullen tijdens de periode van de tentoonstelling te bezichtigen zijn in het Vlaams parlement van zodra er weer bezoekers zijn toegelaten.

 

WORKSHOPS

Katleen Gils is een fotografe die de tijdsgeest van tieners ook aanvoelt waardoor ze het project LOCKED INSIGHT is opgestart. Ze ging afgelopen zomer op onderzoek en trad in dialoog met jongeren om hun mentale veerkracht aan te sterken.

Haar affiches met werken gemaakt door jongeren, die reeds tentoon gesteld werden in FOMU en de Studio kan je bezoeken bij tank*. Ze geeft er creatieve workshops om jongeren positief te prikkelen. Inschrijven kan via haar website LOCKED INSIGHT.

Muriel Kuyps maakt tijdens haar workshop het creatief beest in je los samen met haar hond Froemel. studiofroemel.be

Annouk Westerling neemt je mee in haar fantasierijke wereld die ze samen ontdekt met je zoon of dochter. aGizzles.be

SCHOLEN

Tijdens de tentoonstellingsperiode komen scholen de werken van Joëlle en Ischa bezichtigen als inspiratie voor de studenten. Stedelijk Lyceum Cadix en Sint Lucas Kunst Secundaire koppelen hun lessenpakket aan de rondleiding en gaan creatief aan de slag met het thema. Zo worden er werkjes gecreëerd die terecht zullen komen op de website van CREATIVE in SOLITUDE.

POSTKAARTEN

Op verschillende plekken kunnen blanco postkaarten in 4 verschillende papiersoorten opgehaald worden waar je een werkje op kan maken. Deze kan je daarna in de brievenbus steken zodat ze bij CREATIVE in SOLITUDE belanden voor de website.

Locaties: Ingrid Deuss GalerijRemy -Wezenbeek - ZwartopWit - tank*Sint-Lucas Kunst Secundair - de! KunsthumanioraStedelijk Lyceum Cadix - FOMU - Stormkop

Hebt u zelf een tip of idee om mee op onze kar te springen? Neem contact met ons op!

Heeft ook uw zoon of dochter nood aan een creatieve uitspatting? Laat ze zeker deelnemen!

Voor meer informatie of een afspraak: info@ellenwezenbeek.com

 

Adres: Kattendijkdok - Westkaai 71, 2000 Antwerpen, België

bottom of page