top of page

NESS. project 18

een initiatief van ingrid deuss & ellen wezenbeek

datum. kunstramen van 4 tot 9 juli

locatie. antwerpen - ingrid deuss gallery

type. beeldende kunst

foto's. (c) zoë demoustier

Met NESS vestigen we de aandacht op jongeren

Meer bepaald willen we jongeren een creatieve uitlaatklep geven. Zicht op de toekomst. En waar nodig ook de juiste mentale & professionele ondersteuning. Hiervoor zetten we verschillende projecten op, met en voor jongeren, samen met ondernemers, merken en de cultuursector. En gaan hierdoor unieke verbindingen aan.

We vragen merken en ondernemers de traditionele manier van adverteren los te laten, en mee in te stappen in het NESS-project om zo op die manier iets terug te geven aan de maatschappij. De bedoeling is dat er in de toekomst projecten aan ons voorgesteld worden. 

Wij gaan dan op zoek naar een juiste “ match “ met bedrijven & merken zodat er voor beide een meerwaarde gecreeërd kan worden.

Zelf starten we reeds met een aantal projecten die afgelopen periode op ons pad kwamen.

Schermafbeelding 2021-07-22 om 11.37.37.png
Schermafbeelding 2021-06-09 om 13.25.45.png

Creative in solitude:  Zoe Demoustier. project 18.1

Zoë Demoustier (1995) is choreograaf, theatermaker/performer.  Door middel van beweging maakt ze linken naar actuele en maatschappelijke thema's. Zoë heeft een affiniteit voor het werken met kwetsbare groepen en met 'atypische performers' als kinderen, jongeren, dansers met een beperking. 

Jongeren voelen zich in deze tijden van crisis en lockdown vaak alleen, ontmoedigd en niet gehoord.

 

CREATIVE IN SOLITUDE wil jongeren weer een (creatieve) stem geven. Het biedt hen een platform om hun gevoelens van eenzaamheid en verlies om te zetten in een tekst, een beeld, een creatie.  

Die getuigenissen van jongeren over de impact van corona op hun mentale en creatieve ruimte, vind je hier gebundeld op deze site en op de Instagram pagina CreativeInSolitude. Op die manier kunnen jongeren weer in contact komen met elkaar, met volwassenen en met organisaties waar ze terecht kunnen met hun verhaal.

 

Zo kan CREATIVE IN SOLITUDE uitgroeien tot een groot creatief netwerk van en voor jongeren.

Gedurende de zomer van 2021 zullen de werken van de website tentoon worden gesteld in de zomertuin van Bronk's jeugdtheater te Brussel op de Varkensmarkt.In combinatie met een chat box. Voor 1 dag kunnen jonge mensen hier hun testimonials opnemen. 

In oktober 2021, start Zoë met een dansperformance 'Creative in Solitude' met 4 Belgische jongeren en 4 jongeren uit Montréal, gebaseerd op al de teksten en testimonials van op de website. 

Het creatieproces zal gedeeltelijk in Brussels en gedeeltelijk in Montreal plaats vinden. Op deze manier wordt er een brug geslagen tussen jongeren aan 2 kanten van de oceaan die elk op hun eigen manier werken - gelijkend of verschillend - met het thema eenzaamheid en isolatie. De performance zal in premiere gaan in november 2022 en is een productie van BRONKS en Theater carrousel.

In de winter organiseren een expositie en veiling teneinde het project goed af te sluiten. Nadien wordt het materiaal verwerkt tot een boek, als reflectie op deze tijd.

Tinzi Fonteyne 1 lowres.jpg
CreativeInSolitude affiches 60cmhoog-1 lowres.jpg
CreativeInSolitude affiches 60cmhoog-1 lowres.jpg

KLIK HIER

Tosca Gasparini 1 lowres.jpg
Iracema Steurs 2 lowres.jpg

KLIK HIER

bottom of page