top of page

Floris Van Opstal. project 12 - KUNSTRAAM -

datum. 22.12.2020 - 20.01.2021   

locatie. antwerp - schemersstraat 23 - ydde.be city location

type. beeldende kunst

foto. floris van opstal

Schermafbeelding 2020-12-03 om 23.18.34.
Kunstvirtine _ ydde.be Schermersstraat 2

FLORIS VAN OPSTAL - Thrifts on a drift 

Het jachtterrein van Floris Van Opstal ligt in de thrift shop en op de plaatselijke rommelmarkt. Hij gaat op zoek naar karakteristieke decoratieve vormen en objecten. Deze trekt hij letterlijk en figuurlijk open en vormt zo een nieuwe beeldtaal. Op deze manier ontstaat er een eigentijds glitch-effect. 

 

Deze bedachtzame zoektocht schept een aangenaam evenwicht met zijn jachtige leven als freelancer in de reclamewereld, waar ideeën en concepten slechts van korte duur zijn. Met de “Thrifts on a drift” -beelden wil Floris Van Opstal de objecten een nieuw leven schenken in plaats van ze verloren te laten gaan.

In samenwerking met decorateur en verzamelaar Eddy Blondé hebben we tijdens de lockdown kunstvitrines gecreëerd op de nieuwe locatie van ydde.be in de Schermersstraat 23 in Antwerpen zodat wandelaars reeds het werk van Floris Van Opstal konden verkennen.

 

Overzichtstentoonstelling @ ydde.be Boechout > 24.25/03 en 01.02/04/2021 > ZA 16u tot 21u - ZO 14u tot 19u

KOMENDE TENTOONSTELLINGEN @ ydde.be
eddy blondé en ellen wezenbeek nodigen uit:
ellen vrijsen                           peter jacquemyn
19.20 & 26/27 juni 2021               TBC 2021

UKKELBERRIFUN is een pop-upgalerij die u op unieke locaties kunt vinden.  Het biedt een platform aan kunstenaars die op het juiste moment op de juiste plaats passen.  Ze verbindt niet alleen bijzondere plaatsen, artiesten en bezoekers!  Door culturele activiteiten toe te voegen, zoals diners, concerten, rondleidingen en workshops op deze locaties is het platform niet langer een tentoonstelling, Het ontwikkelt zich in een gemeenschap die van kunst houdt.

bottom of page