top of page

SKATE_BORD_ART. project 27

datum. 10.11.2022 - 30.01.2023 

locatie. antwerpen - designcenter de winkelhaak - lange winkelhaakstraat 26

type. mixed media > collectors item

kataloog en prijzenwebsite skate_bord klik hier voor cataloog

combinatie fototrans.png

SKATE_BORD

 

Designer en kunstenaar Floris Van Opstal won de tweede prijs met zijn designs voor een skateboard in een wedstrijd georganiseerd door het Rijksmuseum te Amsterdam uit meer dan 2.800 ingezonden ontwerpen. De bedoeling was om een object uit het museum te gebruiken en om te vormen tot een nieuw design. Floris koos voor het alom bekende Delfts blauw servies in verschillende kleuren en bewerkte de tekeningen tot drie frivole kunstwerken.

Met Ukkelberrifun konden we het niet laten één van de designs te produceren. Skate_bord was een feit. De naam van de lijn van de skate_bords werd omgedoopt tot Skate On A Plate vanwege de inspiratie die Floris vond in de Delfts Blauwe borden. Het eerste design van het limited edition skate_bord was in een hip en een wip uitverkocht. Daarom ontwierp Floris een gelijkaardig skate_bord met UFO’s en koeien.

Deze kregen de naam FLYING SAUCER 1 Delfts/Blauw met witte achtergrond, de unlimited editie, en de FLYING SAUCER 2 Delfts /Blauw op transparente transfer, beide op hout.

Volg Skate_bord op instagram

Bestel de unieke skate_bords via www.skateonaplate.com

Winkelhaak 3x.jpg

SKATE_ART

Ukkelberrifun ging naar aanleiding van dit skate_bordproject én een pop-up-galerij afgelopen zomer aan het strand van Oostende een verbinding aan met Oostendse kunstenaars die elk een uniek werk maakten op een blanco skateboard. Deelnemende kunstenaars zijn Chris Vanderschaeghe, Matthieu Lobelle en Karin Niclaes.

 

De SKATE_ART- collectie breidt steeds verder uit en Ukkelberrifun reist nu rond met deze unieke collectoritems. Je kan ze na Oostende nu dus ook voor het eerst bekijken in Designcenter DE WINKELHAAK.

Designcenter De Winkelhaak - Lange Winkelhaakstraat 26 - Antwerpen

bottom of page