top of page

Floris Van Opstal - Perbal/Bélibaste. project 19

datum. 29/08 - 15/10

locatie. antwerpen - remy

type. mixe media

foto. kristof burm

cataloog. klik hier Floris Van Opstalcataloog. klik hier Perbal / Bélibaste

thrift-on-a-drift-welt.jpg

FLORIS VAN OPSTAL - Thrifts on a drift 

Het jachtterrein van Floris Van Opstal ligt in de thrift shop en op de plaatselijke rommelmarkt. Hij gaat op zoek naar karakteristieke decoratieve vormen en objecten. Deze trekt hij letterlijk en figuurlijk open en vormt zo een nieuwe beeldtaal. Op deze manier ontstaat er een eigentijds glitch-effect. 

 

Deze bedachtzame zoektocht schept een aangenaam evenwicht met zijn jachtige leven als freelancer in de reclamewereld, waar ideeën en concepten slechts van korte duur zijn. Met de “Thrifts on a drift” -beelden wil Floris Van Opstal de objecten een nieuw leven schenken in plaats van ze verloren te laten gaan.

DSCF4105.jpg

PERBAL / BELIBASTE

 

‘Akai Ito’ ontstond in een jaar van existentiële crisis, een jaar waarin alles kapseisde en woelig water moest doorzwommen worden. De tentoonstelling is een terugblik en kennismaking tegelijk. Het werk van Perbal / Bélibaste komt voort uit de behoefte deze intense periode in kaart te brengen. Het gaat hen niet om de feitelijke gebeurtenissen, maar om de blijvende indrukken die werden achtergelaten. Zij proberen hun beleving te vangen in sculpturen van draad, hout, metaal en steen. Tekst vervolledigt en weeft zich doorheen de expositie als een rode draad.

Locatie Remy - Kattendijkdok / Westkaai 71 - Antwerpen

Floris Van Opstal - Perbal / Bélibaste

OPEN tijdens ANTWERP ART weekend 28.29 augustus 2021 

Je kan be tentoonstelling bezoeken tijdens de open dagen of loop even langs want ook van buitenuit kan je de tentoonstelling bezichtigen.

UKKELBERRIFUN is een pop-upgalerij die u op unieke locaties kunt vinden.  Het biedt een platform aan kunstenaars die op het juiste moment op de juiste plaats passen.  Ze verbindt niet alleen bijzondere plaatsen, artiesten en bezoekers!  Door culturele activiteiten toe te voegen, zoals diners, concerten, rondleidingen en workshops op deze locaties is het platform niet langer een tentoonstelling, Het ontwikkelt zich in een gemeenschap die van kunst houdt.

PHOTO-2021-08-26-21-30-05.jpg
_KRB2463.jpg
_KRB1674.jpg
_KRB2141.jpg
_KRB1308.jpg
_KRB1217.jpg
_KRB0958.jpg
DSC00249.JPG
_KRB2127.jpg
_KRB1069.jpg
_KRB2108.jpg
bottom of page