Perbal / Bélibaste. project 16

- KUNSTRAMEN -

datum. vanaf 25/04 langs buiten te bezichtigen tijdens kantoor - en weekenduren

RAMEN open tijdens ANTWERP ART weekend van 13/05 tot 18/05/2021

locatie. antwerpen - locatie remy - westkaai 71 / kattendijkdok

type. beeldende kunst

foto. perbal / bélibaste

cataloog. klik hier

PERBAL / BELIBASTE

 

‘Akai Ito’ ontstond in een jaar van existentiële crisis, een jaar waarin alles kapseisde en woelig water moest doorzwommen worden. De tentoonstelling is een terugblik en kennismaking tegelijk. Het werk van Perbal / Bélibaste komt voort uit de behoefte deze intense periode in kaart te brengen. Het gaat hen niet om de feitelijke gebeurtenissen, maar om de blijvende indrukken die werden achtergelaten. Zij proberen hun beleving te vangen in sculpturen van draad, hout, metaal en steen. Tekst vervolledigt en weeft zich doorheen de expositie als een rode draad.

In tijden van individualisering vinden de kunstenaars het belangrijker dan ooit om stil te staan bij wat het betekent om verbonden te zijn als geliefden, als gezin, als gemeenschap.

Akai ito is een bekend Aziatische geloof wijdverbreid in Japan. Volgens deze legende zijn twee mensen met elkaar verbonden door de rode draad van het lot. Symbolisch worden de pinkjes van het paar aan elkaar gebonden.

UKKELBERRIFUN is een pop-upgalerij die u op unieke locaties kunt vinden.  Het biedt een platform aan kunstenaars die op het juiste moment op de juiste plaats passen.  Ze verbindt niet alleen bijzondere plaatsen, artiesten en bezoekers!  Door culturele activiteiten toe te voegen, zoals diners, concerten, rondleidingen en workshops op deze locaties is het platform niet langer een tentoonstelling. Het ontwikkelt zich in een gemeenschap die van kunst houdt.