Floris Van Opstal. project 14 - KUNSTRAAM -

Preview nieuwe locatie Remy

datum. 15.03 - 20.04.2021  

locatie. antwerpen - remy - westkaai 71 / kattendijkdok - tijdens de kantoor - en weekenduren

type. beeldende kunst

foto. kristof burm

FLORIS VAN OPSTAL - P R E V I E W - Thrifts on a drift 

Alvorens we naar de definitieve Boechoutse locatie ydde.be trekken met een grote overzichtstentoonstelling eind april, begin mei, wilden we jullie na het vele verzetten van de datum al een verrassende preview geven van enkele van de werken van Floris van Opstal.

Zijn jachtterrein ligt in de thrift shop en op de plaatselijke rommelmarkt. Hij gaat op zoek naar karakteristieke decoratieve vormen en objecten. Deze trekt hij letterlijk en figuurlijk open en vormt zo een nieuwe beeldtaal. Op deze manier ontstaat er een eigentijds glitch-effect. 

 

Deze bedachtzame zoektocht schept een aangenaam evenwicht met zijn jachtige leven als freelancer in de reclamewereld, waar ideeën en concepten slechts van korte duur zijn. Met de “Thrifts on a drift” beelden wil Floris Van Opstal de objecten een nieuw leven schenken in plaats van ze verloren te laten gaan.

In tussentijd hebben we niet stil gezeten en stellen we u graag het samenwerkingsproject voor met skatefotograaf Sidney Vandendries

Voor SKATEBORD fotografeerde hij talentvolle jonge skateboarders met het door Ukkelberrifun uitgevoerde winnende skateboarddesign van Floris voor het Rijksmuseum te Amsterdam. Wat een schitterend samenspel voor ons eerste Delfts blauwe skatebord!

 

BLDLFT .jpg

Ben je benieuwd naar het hele verhaal en wil je hen graag ontmoeten?

Kom dan de preview van hun werk ontdekken op 25 maart aan Westkaai 71 Kattendijkdok te Antwerpen tussen 17u tot 19u.

Bestel je nog graag één van de 10 laatste limited edition skatebords?

 

KLIK HIER

 

Op de tentoonstelling bij ydde.be worden ook Sidney's beelden tentoon gesteld die voortvloeiden uit deze bijzondere creatieve samenwerking.

Met dank aan Table In a Box voor de aankleding! 

 

KOMENDE TENTOONSTELLINGEN @ ydde.be
eddy blondé en ellen wezenbeek nodigen uit:
ellen vrijsen                           peter jacquemyn
19.20 & 26.2 juni 2021               TBC 2021

UKKELBERRIFUN is een pop-upgalerij die u op unieke locaties kunt vinden.  Het biedt een platform aan kunstenaars die op het juiste moment op de juiste plaats passen.  Ze verbindt niet alleen bijzondere plaatsen, artiesten en bezoekers!  Door culturele activiteiten toe te voegen, zoals diners, concerten, rondleidingen en workshops op deze locaties is het platform niet langer een tentoonstelling, Het ontwikkelt zich in een gemeenschap die van kunst houdt.