top of page

vr 24 feb

|

Antwerpen

Remy - Wezenbeek nodigt uit: Tom Andries

Tom Andries (Leuven, 1969) is een Belgisch multidisciplinair ontwerper en hedendaags kunstenaar. In zijn conceptueel gedreven kunst abstraheert hij de typografische vorm, waarbij hij zuivere vormen achterlaat die direct op doek worden geschilderd.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
 Remy - Wezenbeek nodigt uit: Tom Andries
 Remy - Wezenbeek nodigt uit: Tom Andries

Tijd en locatie

24 feb 2023, 14:00 – 26 mrt 2023, 18:00

Antwerpen, Kattendijkdok-Westkaai 71, 2000 Antwerpen, België

Over het evenement

TOM ANDRIES

Het grootste deel van zijn werk bestaat uit een reeks voortreffelijke abstracten die rechtstreeks op canvas zijn geschilderd. Hij gebruikt het volledige gebied en bedekt het oppervlak van rand tot rand met complexe typografische iteraties en abstracties. Beginnend met een vast raster, onderzoekt hij in detail contrastrijke minimalistische abstractie getemperd met vorm en vorm.

Hij werkt vaak in zwart op wit en gebruikt optisch en doelbewust curve-lineaire en hoekige lijncomposities om tastbare diepte aan een plat oppervlak toe te voegen. Met een basismix van acryl, Oost-Indische inkt en roet heeft hij zijn eigen verfmedium ontwikkeld, dat wanneer aangebracht op een ruw, gestructureerd materiaal of een glad, licht oppervlak het werk verrassend veel diepte geeft.

Tom studeerde grafisch ontwerp, reclame en typografie aan de MAD-faculteit in Hasselt, België, en werd begeleid door de opvoeder en letterontwerper Luk Mestdagh. Na het verlaten van de universiteit begon hij zijn carrière in grafisch ontwerp en branding, waarbij hij de kneepjes van het vak uit de eerste hand leerde van creatief directeur Jeremy Dawkins. 5 jaar later werd Tom Creative Director van Redstar Design Antwerp (een WWP-bedrijf). Tom is altijd de aanstichter geweest van originele concepten, waarbij hij de wetten van de traditie uitdaagde. 

Bij Redstar creëerde hij de iconische 'A'-identiteit voor de stad Antwerpen, wat een doorbraak betekende in de wereld van Belgisch design. In 2007 richtte hij Today op, een strategisch ontwerpbureau met een duidelijke focus op het creëren en ontwikkelen van toekomstbestendige identiteiten en merken. In 2019 werd hij Creative Partner van Onlyhumans, een Belgische communicatiegroep gevestigd in Antwerpen met kantoren in Brussel, Gent en Mechelen.

U bent van harte welkom op de tentoonstelling van kunstenaar TOM ANDRIES 

Openingsweekend 

Vrijdag 24/02 - 14u tot 21u -

Zaterdag 25/02 - 14u tot 18u - 

Zaterdag 11/03 en zondag 12/03 - 14u tot 18u - 

De tentoonstelling eindigt op 26 maart van 14u tot 18u.

Voor meer informatie of een afspraak: info@ellenwezenbeek.com

Adres: Kattendijkdok - Westkaai 71, 2000 Antwerpen, België

Meer informatie www.remy-wezenbeek.com

Deel dit evenement

bottom of page