top of page

za 29 jan

|

Antwerpen

Remy - Wezenbeek nodigen uit Joëlle Dewinter & Ischa Mestdagh

Een tentoonstellingsproject van twee opkomende fotografen Ischa Mestdagh (17) en Joëlle Dewinter (21) gekoppeld aan de website creativeinsolitude.com om jonge mensen in deze bijzonder moeilijke tijd te stimuleren en te inspireren om zich creatief te uiten.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
 Remy - Wezenbeek nodigen uit Joëlle Dewinter & Ischa Mestdagh
 Remy - Wezenbeek nodigen uit Joëlle Dewinter & Ischa Mestdagh

Tijd en locatie

29 jan 2022, 17:00 – 13 mrt 2022, 18:00

Antwerpen, Kattendijkdok-Westkaai 71, 2000 Antwerpen, België

Over het evenement

Joëlle Dewinter (21) stelt haar project wabi sabi tentoon.

Vreemde die voorwerpen verwijzen naar disfunctionele mensen. Ze toont alledaagse objecten die zowel een relatie met zichzelf op zichzelf hebben, als dat ze zich verhouden tot elkaar. Inspiratie haalde ze bij de Japanse levenswijze Wabi Sabi die de  kracht van imperfectie en onvolmaaktheid centraal stelt. Ze maakte een keuze voor een esthetiserende beeldtaal met extra aandacht voor licht en compositie.

Ischa Mestdagh (17)  Zijn project West-Belgique is ontstaan uit een fascinatie voor het esthetische aspect van typische West-Amerikaanse landschapstaferelen. Deze beelden zijn analoog vastgelegd om een tijdloze en consequente sfeer te creëren. Hij kijkt en fotografeert wanneer hij alleen is en volledig in rust. Hij probeert dat gevoel te vertalen in zijn werk. Tijdens deze opnames zoek hij naar repetitieve eenvoud.

******** Ter ondersteuning van Creative In Solitude ************

Het zijn geen eenvoudige tijden om jong te zijn. De Coronacrisis valt kinderen, tieners en studenten zwaar. Gebeten door het idee om jongeren een creatieve stem in deze moeilijke periode te geven, zet Zoë Demoustier CREATIVE IN SOLITUDE op poten. Een platform voor jongeren en hun creatieve uitlatingen. Wij geloven als geen ander in de kracht van creatie en waren bijzonder gegrepen door het signaal dat CREATIVE IN SOLITUDE uitzendt. We besloten de crowdfunding en het verdere project mee te ondersteunen.

We dragen dit project een warm hart toe en zetten er ook in het nieuwe jaar graag onze schouders onder. Hoe? Door jongeren te inspireren én ondersteunen in hun creatieve escapades en CREATIVE IN SOLITUDE laten groeien tot een creatief netwerk van én voor jongeren.

We blijven Zoë’s inspirerend initiatief verder voeden met jongerententoonstellingen, bezichtigingen van scholen, workshop tijdens de krokusvakantie, … Het resulterend materiaal bundelen we in boek, als reflectie op deze tijd. Het basisidee? Jongeren inspireren en motiveren zodat ook zijn in deze bijzondere tijd ademruimte vinden.

Benieuwd en enthousiast? Bekijk alles op www.creativeinsolitude.com

******** EXTRA TENTOONSTELLINGEN ************

*Werken die reeds op de website zijn geplaatst zullen tijdens de periode van de tentoonstelling te bezichtigen zijn in het Vlaams parlement.

*Katleen Gils is een fotografe die de tijdsgeest van tieners ook aanvoelt waardoor ze het project LOCKED INSIGHT is opgestart. Ze ging afgelopen zomer op onderzoek en trad in dialoog met jongeren om hun mentale veerkracht aan te sterken. Haar affiches met werken gemaakt door jongeren, die reeds tentoon gesteld werden in FOMU en de Studio kan je bezoeken bij tank*.

Ze geeft er creatieve workshops om jongeren positief te prikkelen.

Hebt u zelf een tip of idee om mee op onze kar te springen?

Neem contact met ons op!

Heeft ook uw zoon of dochter nood aan een creatieve uitspatting?

Laat ze zeker deelnemen!

Inschrijven voor de workshops?

Bezoek de website www.remy-wezenbeek.com voor meer informatie.

Deel dit evenement

bottom of page