top of page

za 24 apr

|

Ydde.be

Floris Van Opstal - 24/25 april & 01/02 & 8/9 mei 2021 @ ydde.be - Boechout

Andere opkomende tentoonstellingen: Ellen Vrijsen 18/19/20 juni 2021 @ ydde.be - Boechout Peter Jacquemyn TBC 2021 Ukkelberrifun is een kunstinitiatief op unieke locaties. Het biedt een platform aan beloftevolle kunstenaars die op het juiste moment op de juiste plaats passen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Floris Van Opstal - 24/25 april & 01/02 & 8/9 mei 2021 @ ydde.be - Boechout
Floris Van Opstal - 24/25 april & 01/02 & 8/9 mei 2021 @ ydde.be - Boechout

Tijd en locatie

24 apr 2021, 16:00 – 30 apr 2021, 17:00

Ydde.be, Toeffelhoek 24, 2531 Boechout, België

Over het evenement

Het jachtterrein van Floris Van Opstal ligt in de thrift shop en op de plaatselijke rommelmarkt. Hij gaat op zoek naar karakteristieke decoratieve vormen en objecten. Deze trekt hij letterlijk en figuurlijk open en vormt zo een nieuwe beeldtaal. Op deze manier ontstaat er een eigentijds glitch-effect.

De bedachtzame zoektocht schept een aangenaam evenwicht met zijn jachtige leven als freelancer in de reclamewereld, waar ideeënen concepten slechts van korte duur zijn. Met de “Thrifts on a drift” -beelden wil Floris Van Opstal de objecten een nieuw leven schenken in plaats van ze verloren te laten gaan.

Ondertussen hebben we wat extra tijd gehad om creatief bezig te zijn en hebben we het winnende ontwerp voor het Rijksmuseum te Amsterdam, dat ontstaan is uit een Delfts blauw eetbord en geherdesigned werd tot een skateboard geproduceerd. Bekijk project.14 en laat je verrassen door het blauwe design en bestel 1 van de 50 limited edition 'skatebords'.

Daarnaast hebben we een perfect match gevonden met skatefotograaf Sidney Vandendries, die mee in het project SKATEBORD stapte en op hotspots jonge skaters heeft gefotografeerd. Daarna was de goesting nog niet over en hebben Floris en Sidney samengewerkt aan een uniek concept: kunstskatefotografie. Reden te meer om langs te komen op de tentoonstelling!

Ukkelberrifun is een kunstinitiatief op unieke locaties.

Het biedt een platform aan kunstenaars die op het juiste moment op de juiste plaats passen.

Het verbindt niet alleen uitzonderlijke plaatsen, artiesten en bezoekers!

Door culturele activiteiten toe te voegen zoals diners, concerten, rondleidingen en workshops op deze locaties, is het platform niet langer alleen een tentoonstelling of galerij, er ontwikkelt zich een gemeenschap die van kunst houdt.

Voor meer informatie en foto’s: info@ellenwezenbeek.com - ellenwezenbeek.com

Deel dit evenement

bottom of page