top of page

zo 25 apr

|

Antwerpen

Perbal / Bélibaste - vanaf 25 april @ Locatie Remy - KUNSTRAMEN - open tijdens ANTWERP ART weekend

Andere opkomende tentoonstellingen: Floris Van Opstal april/mei @ ydde.be Ellen Vrijsen 19/20 - 26/27 juni @ ydde.be Ukkelberrifun is een kunstinitiatief op unieke locaties. Het biedt een platform aan beloftevolle kunstenaars die op het juiste moment op de juiste plaats passen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Perbal / Bélibaste - vanaf 25 april @ Locatie Remy - KUNSTRAMEN - open tijdens ANTWERP ART weekend
Perbal / Bélibaste - vanaf 25 april @ Locatie Remy - KUNSTRAMEN - open tijdens ANTWERP ART weekend

Tijd en locatie

25 apr 2021, 09:00 – 31 mei 2021, 20:00

Antwerpen, Kattendijkdok-Westkaai, 2000 Antwerpen, België

Over het evenement

‘Akai Ito’ ontstond in een jaar van existentiële crisis, een jaar waarin alles kapseisde en woelig water moest doorzwommen worden. De tentoonstelling is een terugblik en kennismaking tegelijk. Het werk van Magali Perbal en Walter Geerts komt voort uit de behoefte deze intense periode in kaart te brengen. Het gaat hen niet om de feitelijke gebeurtenissen, maar om de blijvende indrukken die werden achtergelaten. Zij proberen hun beleving te vangen in sculpturen van draad, hout, metaal en steen. Tekst

vervolledigt en weeft zich doorheen de expositie als een rode draad.

In tijden van individualisering vinden de kunstenaars het belangrijker dan ooit om stil te staan bij wat het betekent om verbonden te zijn als geliefden, als gezin, als gemeenschap.

Akai ito is een bekend Aziatische geloof wijdverbreid in Japan. Volgens deze legende zijn twee mensen met elkaar verbonden door de rode draad van het lot. Symbolisch worden de pinkjes van het paar aan elkaar gebonden.

Het kunstenaarsduo Perbal / Bélibaste en Ukkelberrifun gooien de ramen open tijdens ANTWERP ART weekend en zullen aanwezig zijn van 13 tot en met 16 mei zodat we u kunnen rondleiding op de locatie met een woordje uitleg.

Indien u wil deelnemen aan de galerijwandelingen van ARTLAND verwijzen we u graag door naar hun website voor inschrijvingen.

Ukkelberrifun is een kunstinitiatief op unieke locaties.

Het biedt een platform aan kunstenaars die op het juiste moment op de juiste plaats passen.

Het verbindt niet alleen uitzonderlijke plaatsen, artiesten en bezoekers!

Door culturele activiteiten toe te voegen zoals diners, concerten, rondleidingen en workshops op deze locaties, is het platform niet langer alleen een tentoonstelling of galerij, er ontwikkelt zich een gemeenschap die van kunst houdt.

Voor meer informatie en foto’s: info@ellenwezenbeek.com - ellenwezenbeek.com

Deel dit evenement

bottom of page